Zde může být vaše reklama.
Pátek 26.4.
Svátek má Oto
Menu

V Ústí nad Labem bude univerzitní hokejový tým

V Ústí nad Labem bude univerzitní hokejový tým

foto: ULLH

07. 08. 2019 - 09:05

Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a HC Slovan Ústí nad Labem dávají dohromady univerzitní hokejový tým. Jejich cílem je vytvořit družstvo, které by se mohlo pravidelně účastnit nově vzniklé Univerzitní ligy ledního hokeje (ULLH).

Tým sestavujeme pod pracovním názvem HC UJEP Ústí nad Labem. V současné době probíhá hledání a monitoring hráčů, kteří přicházejí v úvahu. První akcí by mohl být přátelský zápas s mančaftem TU Liberec v lednu 2020,“ vysvětluje prorektor pro vědu UJEP Martin Novák, který je zároveň dlouholetým hokejovým funkcionářem.

Spolupráce Slovanu s ústeckou univerzitou má v této podobě hned několik pozitiv. Studenti UJEP s hokejovou zkušeností mohou svůj talent rozvíjet i při studiu a bojovat za svoji alma mater, naopak ústečtí hokejoví junioři, pokud studují na UJEP a neprobojovali se do A-týmu Slovanu, získávají v univerzitním týmu příležitost. 

Ústecká univerzita chce založením týmu zároveň získávat studenty-hokejisty, kteří nyní museli univerzitní hokej následovat do jiného města, především do Prahy.

Spoluprací s HC Slovan získá univerzita potřebné zázemí, trenéry a kvalitu v podobě studentů – hráčů našeho A mužstva. Ze současného A-týmu Slovanu studují na ústecké univerzitě například Martin Zdvořáček, Martin Tůma, David Stahl a Tomáš Vildumetz,“ upřesňuje Jiří Zdvořáček, jednatel pro obchod a ekonomiku.

UJEP a HC Slovan tedy vyzývají všechny vhodné kandidáty na hráče univerzitního týmu, aby se neváhali přihlásit. Veškeré potřebné informace jim sdělí Jiří Pelc (jiri.pelc@slovanusti.cz).

Součástí dlouhodobé spolupráce mezi UJEP a HC Slovan Ústí nad Labem je nejen vzájemná oboustranná propagace, ale také sportovní a vzdělávací činnost.

Více o Univerzitní lize ledního hokeje na: http://ullh.cz/

Další články