Zde může být vaše reklama.
Středa 24.4.
Svátek má Jiří
Menu

Stop úrazům Ústečtí strážníci byli v rámci projektu na Orlíku

Ústečtí strážníci byli v rámci projektu na Orlíku

foto: MP Ústí nad Labem

28. 08. 2019 - 09:00

Již třináct let spolupracuje Městská policie Ústí nad Labem s Masarykovou nemocnicí. V rámci dlouhodobého projektu „STOP ÚRAZŮM“, navštěvují strážníci ze skupiny prevence kriminality a dopravní výchovy dětské úrazové oddělení nemocnice, kde pro malé pacienty provádí přednášky na téma bezpečnost silničního provozu, povinnosti cyklisty a chodce.

Strážníci preventisté upozorňovali na bezpečné chování dětí v silničním provozu, jaké je povinné vybavení kola, jak se mohou děti ochránit před úrazy, co dělat v případě úrazu, nebo jak poskytnout základní první pomoc zraněnému. Na konci každé přednášky následuje diskuze, kdy děti mohou sami říct, co už vědí a znají o této problematice. Stalo se tradicí, že účastníci besed  dostávají od strážníků různé ochranné reflexní prvky a pomůcky, které dětem věnovalo vedení města a BESIP.

Městská policie s Masarykovou nemocnicí v Ústí nad Labem spolupracuje nejenom na úrovni přednášek, ale také uskutečňuje praktické ukázky na dětských pobytových táborech, kam naši strážníci za dětmi dojíždějí. Na Orlík, kde se letní tábory konají, přijel osobně podpořit aktivity strážníků i primátor města Petr Nedvědický, který účastníkům tábora řekl: „Velice si vážíme spolupráce s Masarykovou nemocnicí a zejména pak spolupráci s primářem Jaroslavem Škvorem,  protože je velmi důležité, aby všechny děti věděly, jak předcházet úrazům, a to jak ve školkách, školách, tak i děti, které jsou zrovna v nemocnicích.“

Další články