Zde může být vaše reklama.
Neděle 5.5.
Svátek má Klaudie, Květnové povstání českého lidu(1945)
Menu

Veletrh vědy 2019 Ústečtí akademici vyrazili prezentovat svou práci do Prahy

Ústečtí akademici vyrazili prezentovat svou práci do Prahy

08. 06. 2019 - 11:25

Na letošním, pátém, ročníku Veletrhu vědy nechybějí ani ústecké
fakulty. Do Prahy vyrazily Přírodovědecká fakulta a Fakulta životního
prostředí UJEP.

Veletrh vědy se koná ve dnech 6. až 8. června v PVA EXPO Praha a představuje se na něm více než 100 vystavovatelů. Významní čeští odborníci se letos sejdou nad tématy, jako jsou světelné znečištění, nanotechnologie, etické důsledky umělé inteligence nebo jedy v potravinách. Akci doplní dvacítka přednášek, panelových diskusí a science show.

„Ústečtí odborníci se budou prezentovat v oblasti materiálového výzkumu orientovaného na prostředí pro kvalitní život, konkrétně na nanomateriály pro životní prostředí a pro medicínské aplikace, a na zelenou chemii. Součástí expozice bude i ukázka aplikací IT technologií do výuky formou prezentace polytechnických stavebnic,“ říká proděkan pro vědu a výzkum přírodovědecké fakulty Jaroslav Pavlík.

Chemie, materiály a nanotechnologie jsou dlouhodobým výzkumným potenciálem UJEP, který spojuje právě dvě zmiňované fakulty PřF a FŽP. Vědci UJEP řeší národní i mezinárodní výzkumné projekty v oblasti nanotechnologií a nanomateriálů. Excelentní výzkumné týmy ústecké univerzity jsou zapojené ve velké výzkumné infrastruktuře NanoEnviCz – Nanomateriály a nanotechnologie pro ochranu životního prostředí a udržitelnou budoucnost (http://www.nanoenvicz.cz/cs).

Veletrh vědy pořádá Akademie věd ČR. Za pět let jeho existence z něj vytvořila jednu z největších populárně-naučných akcí u nás. O její úspěšnosti svědčí i to, že se stala nejrychleji rostoucím veletrhem v Česku a je nejsledovanější mezi příznivci nových technologií, inovací a mladou generací obecně. V loňském roce zavítalo na Veletrh vědy rekordních téměř 25 tisíc návštěvníků! Vstup na veškerý program je zdarma.

Další články