Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Úspěšný konec studia Úspěšné studenty UJEPu čekají promoce

Úspěšné studenty UJEPu čekají promoce

25. 06. 2019 - 11:07

Na přelomu června a července získá vysokoškolský titul 1 015 čerstvých absolventů Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

V průběhu 5 dnů proběhne 24 slavnostních promocí absolventů osmi fakult ústecké univerzity. Dne 26. 6. 2019 si jako první převezmou diplomy absolventi fakult přírodovědecké a strojního inženýrství, dne 27. 6. 2019 se k nim připojí fakulty sociálně ekonomická, filozofická a umění a designu. Den na to, 28. 6. 2019, odpromují absolventi fakulty životního prostředí. 1. července převezmou diplomy čerství absolventi zdravotnické fakulty (FZS) a budou zahájeny také promoční ceremoniály pro tradičně největší počet absolventů naší pedagogické fakulty. Ty budou pokračovat ještě 2. července posledními třemi promocemi.

Za promoční „svatostánky“ si fakulty již tradičně vybírají osvědčené reprezentativní prostory na univerzitě i ve městě. Nejčastěji míří studenti pro absolventské diplomy na svoji alma mater, do Červené auly Multifunkčního informačního a vzdělávacího centra Kampusu UJEP, dále pak jsou hojně využívány slavnostní prostory Severočeského divadla opery a baletu Ústí nad Labem a Císařský sál Muzea města Ústí nad Labem.

Každoroční promoce jsou pro univerzitu největší a zároveň nejslavnostnější aktivitou univerzitního akademického roku. Současně však organizační akcí nebývalého rozsahu. K promočnímu slavnostnímu aktu se letos dostaví 1 015 našich absolventů bakalářských, magisterských a doktorských studijních oborů:

fakulta sociálně ekonomická (FSE)                              195 promujících,
fakulta strojního inženýrství (FSI)                                   67 promujících,
fakulta umění a designu (FUD)                                      76 promujících,
fakulta zdravotnických studií (FZS)                              133 promujících,
fakulta životního prostředí (FŽP)                                   45 promujících,
filozofická fakulta (FF)                                                 103 promujících,
pedagogická fakulta (PF)                                            351 promujících,
přírodovědecká fakulta (PřF)                                         45 promujících.

Mezi promujícími absolventy budou letos poprvé také absolventi doktorského oboru Didaktika primárního přírodovědného vzdělávání, který uskutečňuje pedagogická fakulta a na jehož realizaci se podílejí přednášející a školitelé také z fakulty přírodovědecké,“ říká prorektorka pro studium Alena Chvátalová. 

Abychom nezapomněli na všechny naše studující, je třeba v závěru zmínit, že svoje slavnostní promoce mají již letos za sebou naši nejmladší z Teen Age University (22. 5. 2019). Naši nejstarší, z Univerzity třetího věku, svoje osvědčení o absolvování studia na U3V UJEP převzali dne 21. 6. 2019.

Další články