Zde může být vaše reklama.
Pondělí 6.5.
Svátek má Radoslav
Menu

13 lehkých zranění Policisté z Děčínska řešili minulý týden 28 nehod

Policisté z Děčínska řešili minulý týden 28 nehod

03. 06. 2019 - 15:21

Během dvaadvacátého týdne letošního roku došlo na děčínských silnicích k osmadvaceti dopravním nehodám, při kterých se zranilo třináct lidí lehce. Úmrtí a těžká zranění zjištěna nebyla. Škoda způsobená kolizemi dosáhla 1 117 tisíc korun.

"Nejčastěji řidiče trápil nesprávný způsob jízdy, který se promítl do čtyř dopravních kolizí. Tři řidiči čelili následkům opomenuté přednosti v jízdě. Nepřiměřená rychlost a nesprávné předjíždění svedly každý jednoho řidiče. Pod zbývajících devatenáct kolizí se podepsaly blíže neurčené okolnosti. Pod vlivem alkoholu byli v době ohlášených nehod čtyři řidiči," uvedla mluvčí policie Petra Trypesová.

V loňském roce bylo za stejné období na děčínských silnicích o jednu nehodu více, nikdo nezahynul a dva lidé byli těžce zranění, jen tři lehce. I škoda byla menší, 1 100 tisíc korun.

"Vloni řidiče nejvíce trápila opomenutá přednost. Odrazila se ve čtyřech kolizích. Dva řidiči doplatili na nesprávný způsob jízdy. Jeden  řidič doplatil na nepřiměřenou rychlost.  Zbývajících dvaadvacet příčin spadlo do blíže neurčených. Alkohol sehrál svou roli u tří dopravních nehod," doplnila Trypesová.

Další články