Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Policisté ukazovali chodcům, jak zlepší svou viditelnost

Policisté ukazovali chodcům, jak zlepší svou viditelnost

foto: Policie ČR

13. 01. 2020 - 15:00

Během minulého týdne se chomutovští dopravní policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. V pondělí a čtvrtek se zaměřovali především na chování chodců v silničním provozu, ale i dodržování obecně platných předpisů podle zákona o silničním provozu.

Policisté zaznamenali celkem 10 dopravních přestupků chodců. Ti přecházeli vozovku mimo vyznačený přechod pro chodce, případně k přejití nepoužili podchod. Všechny tyto přestupky byly vyřízeny příkazem na místě uložením blokových pokut v celkové výši 2.100 korun. Chodci přitom byli upozorněni, že pokud se ve vzdálenosti do 50 metrů nachází přechod pro chodce, podchod či nadchod, jsou povinni ho k přejití vozovky užít.

Pozornosti mužů zákona neunikli ani další účastníci silničního provozu. Zkontrolováno bylo 28 vozidel, přitom bylo zjištěno dalších 8 dopravních přestupků. Tři z nich spočívaly v překročení nejvyšší povolené rychlosti, za něž si řidiči vysloužili pokuty v celkové částce 1.700 korun. Ostatní provinění spočívala v nevyhovujícím technickém stavu vozidla, nesprávném způsobu jízdy a nedání přednosti v jízdě. Také tyto přestupky byly řešeny příkazem na místě v celkové částce 4.800 korun.

Další články