Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Koronavirus Nové opatření: zákaz vnitřních akcí nad 10 lidí

Nové opatření: zákaz vnitřních akcí nad 10 lidí

foto: Archiv redakce

16. 09. 2020 - 21:00

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch oznámil zavedení nového opatření. Nově by měly být zakázány vnitřní akce pro více než deset lidí. Výjimku tvoří výstavy, trhy apod. Opatření by mělo začít platit od pátečních 18 hodin.

Kromě organizovaných akcí se opatření týká také barů, restaurací či klubů. Provozovatel nově nepřipustí ve vnitřních prostorech provozovny stravovacích služeb více zákazníků, než je ve vnitřních prostorech provozovny míst k sezení pro zákazníky.

Opatření nezakazuje pořádání akcí (například plesy, taneční apod.), ale je potřeba každému účastníkovi akce přidělit konkrétní místo. „Přidělené místo každému účastníkovi akce znamená vytvoření určitého distancu od ostatních. To však neznamená, že by se v prostoru nemohlo například tančit. Lidé, kteří mají své přidělené místo se mohou v roušce normálně pohybovat po provozovně,” dodal pro Novinky.cz vedoucí Epidemiologické skupiny při Ministerstvu zdravotnictví profesor Roman Chlíbek.

Ve stravovacích zařízeních nové opatření umožňuje odložit roušku pouze u stolu při jídle a pití. Zákazník tedy musí sedět na židli, lavici, nebo barové židličce a konzumovat jídlo nebo pít.

Opatření začne platit v pátek 18. září v 18 hodin.

Další články