Zde může být vaše reklama.
Středa 24.4.
Svátek má Jiří
Menu

4 případy požáru Muž obviněný ze žhářství skončil ve vazbě

Muž obviněný ze žhářství skončil ve vazbě

foto: Pixabay

14. 07. 2019 - 10:04

Klášterečtí policisté objasnili čtyři případy žhářství, k nimž docházelo v období od března do července tohoto roku na různých místech v Klášterci nad Ohří. V tomto týdnu vyšetřovatel obvinil 34letého muže ze spáchání trestných činů obecné ohrožení a poškození cizí věci.

Jednání muže z Klášterce nad Ohří mělo spočívat v úmyslném zapalování odpadu v kontejnerech, čímž mělo docházet k zahoření a zničení nebo poškození těchto nádob. V jednom případě však mělo být jednání mnohem závažnější a důsledky mohly být fatální. V noci během minulého víkendu měl obviněný opět zapálit papír v plastovém kontejneru. V důsledku vzniklého požáru však bylo zničeno nejen pět kusů kontejnerů na odpad, ale i vedle stojící zaparkované osobní vozidlo, dále unimobuňka s přístřeškem obsahující různé elektrospotřebiče a další věci. Požárem byla zasažena a zničena i posuvná brána.

Ohroženo však bylo i několik dalších motorových vozidel a přilehlá obytná budova. Celková škoda, která vznikla v důsledku požárů, byla předběžně vyčíslena na téměř čtvrt milionu korun. Muž, který byl za obdobné jednání již v minulosti odsouzen, se při výslechu doznal. Dnešního dne byl na základě podnětu policie a návrhu státního zástupce poslán soudem do vazby. Z důvodu rizika způsobení daleko větší škody v případě rozšíření požáru i na další zmíněné objekty hrozí muži za obecné ohrožení až osmiletý trest odnětí svobody.

Další články