Zde může být vaše reklama.
Pondělí 6.5.
Svátek má Radoslav
Menu

Libouchecký ultramaraton FOTO: Zaměstnanci ústecké univerzity běhají

FOTO: Zaměstnanci ústecké univerzity běhají

04. 06. 2019 - 12:15

Fakulta strojního inženýrství Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem nejen vzdělává, bádá a inovuje. Holduje také sportu. Potřeba aktivity, potažmo soutěživost, vytrvalost či touha zvítězit, jsou v přiměření míře pozitivními elementy každého posunu vpřed. Není tedy divu, že tyto vlastnosti naleznete u leckterého univerzitního akademika.

Zaměstnanci ústecké technické fakulty, fakulty strojního inženýrství, to krásně dokumentovali aktivní účastí na  4. ročníku nelehkého Liboucheckého ultramaratonu 2019– Tři trasy, tři pohoří, tři rozhledny.

Máme mnoho zkušeností se zapojováním volních vlastností, jako jsou úsilí, píle, trpělivost či vytrvalost, při vynalézání nových patentů, hledání a formulování nových vědeckých závěrů. Proto nám jejich paralela ve sportovní oblasti není neznámá,“ vysvětluje děkan fakulty Štefan Michna.

Něco na tom určitě bude, protože v rámci nedávno proběhlého Sportovního dne rektora převzala FSI UJEP putovní pohár za nejvíce sportující fakultu.

Vraťme se ale k Liboucheckému ultramaratonu. Ten se uskutečnil dne 25. 5. 2019. Na jeho trať statečně vyběhl akademický pracovník FSI Vít Černohlávek.

Jednotlivé trasy běhu byly všechny náročné, ta nejtěžší 108kilometrová, střední 55kilometrová, „nejlehčí“ se běžela na 26 km. Běžci, až na výjimky, běželi mimo asfaltové silnice, po zpevněných nebo nezpevněných lesních a polních cestách a pěšinách. Vít Černohlávek z FSI UJEP si vybral 26km trať.

Extrémní závod se, samozřejmě, neobešel bez propagace Fakulty strojního inženýrství UJEP, která pořadatelům poskytla propagační předměty pro jeho výherce.

Další články