Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Setkání Fakulta zdravotnických studií o prázdninách nezahálela

Fakulta zdravotnických studií o prázdninách nezahálela

foto: UJEP

09. 09. 2019 - 09:00

Dne 29. 8. 2019 se na Fakultě zdravotnických studií (FZS) Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem uskutečnilo setkání vedení fakulty se zástupci středních škol ústeckého regionu vzdělávajících žáky v nelékařských zdravotnických oborech.

Děkan FZS, doc. PhDr. Zdeněk Havel, CSc., přivítal ředitele či jejich zástupce ze čtyř středních škol Ústeckého kraje, konkrétně Střední zdravotnické školy, Děčín, Střední zdravotnické školy a Obchodní akademie, Rumburk, p. o., Střední odborné školy energetické a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy, Chomutov, p. o., a VOŠZ a SŠZ z Ústí nad Labem.

Jednání zaměřeného na spolupráci mezi FZS UJEP a středními a vyššími zdravotnickými školami se zúčastnili také zástupci Ústeckého kraje, do jehož působnosti střední školství spadá. Byli to Ing. Dagmar Waicová, vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Ústeckého kraje (ÚK), a Mgr. Roman Kovář, vedoucí Oddělení organizací a koncepcí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚK.  

Děkan, doc. Havel, představil hostům fakultu a upozornil na plány jejího rozvoje jak ve vzdělávací, tak ve vědecké oblasti. Zmínil zároveň aktuálně připravovanou výstavbu nové budovy FZS přímo v areálu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Hosté nás informovali o vyučovaných oborech na jejich školách a poté jsme diskutovali o možnostech konkrétní spolupráce v rámci realizace pedagogických praxí v připravovaném magisterském programu zaměřeném na učitelství odborných předmětů pro zdravotnické školy, při publikační a tvůrčí činnosti nebo v oblasti vzájemné propagace,“ říká proděkan pro rozvoj RNDr. Karel Hrach, Ph.D.

Proděkanka pro studium FZS PhDr. Kateřina Tichá, Ph.D., seznámila zástupce škol také s fakultní nabídkou kurzů celoživotního vzdělávání. Na závěr hosté absolvovali exkurzi po prostorách fakulty.

Byli jsme rádi, že můžeme ředitelům a jejich zástupcům ukázat naše moderně vybavené prostory, kde realizujeme výuku i provádíme výzkumnou práci. Provedli jsme je Laboratoří prevence a podpory zdraví, Laboratoří pro studium pohybu, specializovanou senzorickou tělocvičnou i odbornou učebnou s nově získanými anatomickými plastinátovými exponáty. Na všech místech byl pro ně k dispozici komentář od kompetentních akademiků,“ doplňuje dr. Hrach.

Mezi hosty i ústeckými akademiky panovala atmosféra zájmu i porozumění, proto se domluvili, že v podobně zaměřených pracovních setkáváních budou i nadále pokračovat, neboť je považují za velmi užitečné.

Další články