Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Bezpečnostní rady kraje se zúčastnil premiér i ministryně

Bezpečnostní rady kraje se zúčastnil premiér i ministryně

foto: Ústecký kraj

19. 01. 2020 - 16:00

Vedení Ústeckého kraje vyjadřuje upřímnou soustrast všem pozůstalým v souvislosti s ranním požárem Domova pro osoby se zdravotním postižením ve Vejprtech na Chomutovsku.

 
 
"Oceňuji rychlý a profesionální zásah všech složek krajského integrovaného záchranného systému (IZS) a členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Vejprty," uvedl na adresu zásahu hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který se osobně vypravil na postižené místo v odpoledních hodinách.

Již během dopoledne byl na místě přítomen 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje Martin Klika, který poděkoval starostce města Vejprty Jitce Gavdunové za její přístup a prvotní kroky. "V tuto chvíli má Ústecký kraj k dispozici 24 volných míst ve svých příspěvkových organizacích, které může okamžitě nabídnout k zajištění ubytování pro klienty domova. Chtěl bych také poděkovat za vlnu solidarity v podobě nabídek ze strany Karlovarského kraje a dalších krajů."

Jednání BRÚK se zúčastnili rovněž předseda české vlády Andrej Babiš, ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová a ředitel krajské pobočky Úřadu práce ČR Radim Gabriel. Hasičský záchranný sbor zajišťuje v tuto chvíli sanaci objektu po uhašení požáru, Policie ČR vyrozumívá pozůstalé. Složky krajského IZS zajišťují rovněž psychologickou pomoc klientům i zaměstnancům domova.

Rada Ústeckého kraje projedná poskytnutí finanční pomoci z Fondu pro mimořádné události.

Další články