Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Babišova vláda plánuje zpřísnit stávající opatření

Babišova vláda plánuje zpřísnit stávající opatření

foto: Vláda.cz

26. 02. 2021 - 07:48

Vláda premiéra Andreje Babiše do nočních hodin jednala o tom, jak bude dále postupovat v rámci opatření proti šíření pandemie koronaviru. Kabinet se shodl na tom, že chce opatření zpřísňovat. Podívejte se na přehled připravovaných restrikcí.

Nejvýznamnějším opatřením by se měl stát zákaz pohybu mezi okresy. Tresty za případné porušení budou přísné, policejní kontroly podle ministra Karla Havlíčka namátkové.

Od 1. března nejen, že nedojde k návratu maturantů a žáků devátých tříd do lavic, uzavřou se naopak i ty ročníky, které dosud měly prezenční výuku. Tedy první a druhé třídy. Zároveň se zavřou také školky. Platit bude podobný systém jako na jaře, kdy budou otevřené jen pro děti pracovníků záchranných složek.

Nejvyšší fotbalová a hokejová soutěž poběží i nadále podle stejných pravidel, omezení profesionálních soutěží není podle vlády na pořadu dne.

Od 1. března bude v hromadné dopravě, obchodech i na dalších místech povinnost mít respirátor, dvě roušky nebudou stačit.

Ministr zdravotnictví na noční tiskovce rovněž uvedl, že se prodlouží doba povinné karantény. A to z deseti na čtrnáct dnů. Důvodem jsou podle něj mutace koronaviru, které jsou nakažlivější.

Další články