Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Změna v reprezentaci Zraněného Hovorku nahradí David Zima

Zraněného Hovorku nahradí David Zima

foto: fotbal.cz

16. 11. 2020 - 11:24

Českou fotbalovou reprezentaci před středečním závěrečným utkáním roku se Slovenskem opustí kvůli zranění obránce David Hovorka. V nominaci ho nahradí jeho klubový spoluhráč z pražské Slavie David Zima, který se dočkal premiérové pozvánky do národního A-týmu. Na tiskové konferenci po dnešní výhře 1:0 nad Izraelem o tom informoval mluvčí reprezentace Petr Šedivý. Zprávu zveřejnil server fotbal.cz.

Dvacetiletý Zima je odchovanec SK Sigma Olomouc, prošel mládežnickými reprezentacemi a v pátek odehrál za národní celek do 21 let poslední utkání evropské kvalifikace v Řecku, kde pomohl k vítězství 2:0. Na začátku letošního roku odešel z SK Sigma na hostování do Slavie Praha, které se v létě změnilo v přestup. Během krátké doby se ze Zimy stal jasný člen základní sestavy Slavie, se kterou získal titul, zahrál si už také v Evropské lize. Nyní se dočkal i pozvánky do reprezentačního týmu, přitom v české nejvyšší soutěži debutoval teprve před rokem.

"Pro zranění nemůže pokračovat David Hovorka, tak jsme zvolili Davida Zimu jako jeho náhradu. Sledovali jsme ho už v jednadvacítce, ale nechtěli jsme do ní sahat, hráli důležité zápasy. Chtěli jsme ho poznat, aby měl náskok, proto jsme ho teď povolali do áčka," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

Hovorka už kvůli zranění chyběl v nominaci na utkání s Izraelem, po němž národní celek udržel naději na vítězství ve skupině B2 Ligy národů a postup do elitní ligy A. Reprezentanti k prvenství potřebují středeční výhru nad Slovenskem a zároveň bodovou ztrátu Skotů v Izraeli.

David Zima není jediným odchovancem SK Sigma v národním týmu. V reprezentaci jsou nyní ještě stopeři Tomáš Kalas, nyní hráč anglického Bristolu, a Václav Jemelka, ten je na hostování v belgickém Leuvenu. Olomouckou stopu ještě doplňuje brankář Aleš Mandous.

Další články