Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Jdou do první ligy Útočník Žák a brankář Mucha z Prostějova do Teplic

Útočník Žák a brankář Mucha z Prostějova do Teplic

foto: fkteplice.cz

03. 01. 2022 - 16:02

Útočník Filip Žák (1995), odchovanec SK Sigma Olomouc, se přesunul z druholigového 1. SK Prostějov do prvoligových Teplic. Spolu s ním stejným směrem zamířil i brankář Filip Mucha (1992), syn legendárního záložník Sigmy Josefa Muchy. Oba si do týmu vybral trenér Jiří Jarošík, který sezonu začínal na lavičce Prostějova a během podzimu odešel do Teplic. Klub o tom napsal na svém webu.

Mucha v Prostějově působil od léta 2018, předtím chytal ve Frýdku-Místku, HFK Olomouc nebo Kroměříži. „Jde o zkušeného brankáře, který má výbornou hru nohama, v posledních dvou sezónách předváděl v Prostějově velmi dobré výkony a Jiří Jarošík se svým trenérským štábem ho výborně zná," řekl sportovní ředitel Štěpán Vachoušek pro klubový web.

Filip Žák, šestadvacetiletý forvard, na podzim nastřílel v patnácti druholigových střetnutích šest branek, jednu branku pak přidal v MOL Cupu. Předchozí dvě sezóny strávil v Blansku, kde dal nejprve pět branek v MSFL a následně šest branek ve druhé lize. „Jde o dalšího hráče, kterého má Jiří Jarošík prověřeného a spolupracoval s ním při předchozím angažmá, proto si ho, stejně jako Filipa Muchu, vybral do týmu," podotkl Vachoušek.

Źák po konci v SK Sigma v sezoně 2014/2015 působil nejprve v MSFL, hrával za Kroměříž, Mohelnici, HFK Olomouc, Hodonín a Blansko. Poslední dvě sezony už byl druholigovým hráčem, tedy přesněji sezonu a půl. Tu kompletní odehrál za Blansko, loni na podzim pak byl v Prostějově. Ve 2. české nejvyšší soutěži odehrál 41 utkání, dal 12 branek. Ze soutěžního ročníku 2016/2017 má v dresu Nitry jeden start a jednu vstřelenou branku ve druhé slovenské lize.

Další články