Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Famózní Juliš To se povedlo, Sigma rozbila skláře

To se povedlo, Sigma rozbila skláře

foto: Petr Pelíšek

15. 02. 2020 - 16:28

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se povedl vstup do jarní fáze FORTUNA:LIGY fantasticky. Vezou tři body z Teplic, které dokonale rozbili. První hvězdou utkání byl útočník Lukáš Juliš, který dal dvě branky a neměl daleko k hattricku.

Bez zraněného kapitána Víta Beneše musela jít do teplického zápasu Sigma. Opora týmu se v týdnu zranila na tréninku a bude chybět několik týdnů. Místo něj šel hrát Jan Štěrba. A tato změna neměla na hru Sigmy negativní vliv. Poprvé v mistráku hrál za Sigmu Lukáš Juliš a byl to právě on, kdo poslal po přihrávce Sladkého Sigmu do vedení. Hosté byli i v dalším průběhu prvního poločasu produktivní. Ve 27.minutě si Chytil výtečně sekl míč na levačku, posadil na rozbahněný trávník obránce o brankáře, ale teplický gólman ještě stačil reflexivně zakročit. Ovšem na dorážku Housky už dosáhnout nemohl a bylo to 2:0. Pak měl další velkou šanci Juliš, gólman Grigar vyrazil na roh. Ale do poločasu třetí branka přišla. Brejk Sigmy potáhl Hála a Juliš dal druhou branku v utkání. Ve druhém poločase se už v podstatě jen dohrávalo. Sigma si hlídala náskok, už v ofenzivě tolik nebezpečná nebyla. Teplice chtěly zvrat, ale proměnili jen jednu šancí až jedenáct minut před koncem. Což na konečný výsledek mělo už jenom kosmetický vliv.

„Pro nás to bylo důležité utkání. Povedlo se nám do zápasu dobře vstoupit, první poločas byl z naší strany dobrý. Navázali jsme na kvalitní přípravu, na těžkém terénu jsme velice dobře kombinovali, dali jsme tři branky, měli jsme i další šanci. I když při nás určitě trošku stálo štěstí. První poločas byl velice dobrý. Do druhého jsme vstoupili špatně, hráči jakoby si mysleli, že při vedení o tři branky už se nemůže nic stát. Byli jsme pasivní, domácí nás začali přečíslovat, hrozili z levé strany. My jsme zbytečně couvli, soupeře nepresovali. Ale jsme velice rádi za tři body,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Dvěma góly se v prvním mistráku za Sigmu uvedl útočník Lukáš Juliš. „Potvrdil, že je gólový hráč. A myslím, že bude každým dnem lepší. Trošku nás mrzí, že nemůže nastoupit proti Spartě, ale taková je dohoda. Věřím, že nám určitě pomůže v ofenzivě, je to velice kvalitní hráč,“ podotkl Látal.

Místo zraněného Víta Beneše nastoupil Jan Štěrba. „To se tak někdy stává. Celou přípravu jsme odehráli bez zranění, bez nemocí. Ale tři dny před zápasem se nám zraní Beneš. Naskočil místo něj Štěrba a myslím, že to zvládl velice dobře. Zhostil se toho dobře,“ řekl Látal.

FK Teplice – SK Sigma Olomouc 1:3 (0:3)

Branky: 5. a 45 + 2 Juliš, 27. Houska – 79. Vondrášek. Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresler. ŽK: Hyčka – Juliš, Sladký, Mandous. Diváci: 2247

Teplice: Grigar – Hyčka, Shejbal, Knapík (81. Trubač), P. Mareš – Mareček, Čmovš, Kučera, Žitný (70. Vondrášek) – J. Mareš, Řezníček (46. Moulis). Trenér Stanislav Hejkal.

SK Sigma: Mandous – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Hála (73. Zahradníček), Greššák, Houska, Chytil (90. Yunis), Falta – Juliš (84. Kerbr). Trenér Radoslav Látal.

Další články