Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Tipsport nabízí 120 milionů, šéf LFA dál prosazuje nižší nabídku

Tipsport nabízí 120 milionů, šéf LFA dál prosazuje nižší nabídku

foto: archiv redakce

23. 06. 2022 - 18:06

Největší česká sázková společnost Tipsport nabízí za smlouvu o titulárním partnerství o desítky milionů korun víc než konkurence. Zájem o nejvyšší fotbalovou ligovou soutěž Tipsport projevuje dlouhodobě, LFA i ligové kluby byly s nabídkou seznámeny. Těšíme se, že bude v souladu s pravidly hospodářské soutěže vypsáno řádné transparentní a nediskriminační výběrové řízení, kde budeme moci tuto nabídku znovu oficiálně předložit. Navíc nabízíme i kompenzaci v případě, že stávající partner ligy bude trvat na krácení závazků kvůli covidové pandemii.

O to víc nás překvapily informace z médií, že na Ligovém grémiu se měl předseda ligového výboru LFA Dušan Svoboda údajně znovu pokoušet vyvolat hlasování o výrazně nižší nabídce stávajícího titulárního partnera. Chceme věřit tomu, že šlo jen o informační šum, protože takové jednání by bylo dle našeho názoru v přímém rozporu se zájmy českého fotbalu a případně by mohlo mít i protisoutěžní povahu.

Ostatně sám předseda LFA potvrdil, že smluvní vztah LFA s Pragosportem v oblasti audiovizuálních práv je už předmětem prověřování Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, kdy tak nelze vyloučit zájem tohoto úřadu i o jiné současné či budoucí smluvní vztahy LFA.

„Český fotbal si stěžuje, že má málo peněz. Slýcháme to od klubů i od samotné LFA. Tipsport se s podfinancováním fotbalu snaží dlouhodobě bojovat jak finanční podporou jednotlivých vrcholových klubů, tak i ligového fotbalu jako celku například prostřednictvím nákupu práv a teď i nabídkou na nesrovnatelně hodnotnější titulární partnerství od sezony 2024/25,“ říká generální ředitel Tipsportu Petr Knybel a dodává: „Informacím o finančních problémech českého fotbalu je ale obtížné uvěřit za situace, kdy předseda LFA otevřeně nabádá kluby, aby bez výběrového řízení odhlasovaly nižší nabídku. Věřím, že kluby se předsedy LFA budou ptát, proč by měly samy sebe takto ošidit a v čím zájmu takové jednání je. Protože zájem klubů ani zájem fotbalu to není.“

Další články