Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Třetí plichta v řadě Sigma uhrála v Teplicích jeden bod

Sigma uhrála v Teplicích jeden bod

foto: Petr Pelíšek

12. 12. 2020 - 17:53

V 11. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Teplicích. Na Stínadlech se jim v posledních sezonách vždy dařilo. A platí to stále, Hanáci získali bod za remízu 1:1. Tento výsledek uhráli ve třetím utkání v řadě.

Trenér Radoslav Látal udělal ve složení základní sestavy několik změn, scházeli v ní záložník Pablo González a útočník Martin Nešpor, od začátku nastoupil na hrotu útočník Jakuby Yunis, hráli také Martin Sladký nebo Tomáš Zahradníček.

Ve 3. minutě zahrávala Sigma první standardku. Z té nic nebylo. Jenže pak domácí brankář při pokusu o rozehrání minul míč a Yunis nemohl prázdné zařízení minutou. A hosté vedli. O tři minuty později kopali Hanáci první roh v utkání. Ale domácí se ubránili bez problémů. V 9. minutě přišla tutovka pro Sigmu. Yunis vybojoval míč pro Hálu, ovšem tomu se nepodařilo brankáře prostřelit. Za další dvě minuty přišel po akci Yunise druhý roh hostů, zakončit se po něm nepovedlo. Ve 14. minutě poprvé zahrozili domácí, hlavičku Mareše brankář Mandous lapil. O osm minut později měla Sigma další velkou šanci. Míč se odrazil od Yunise k Hálovi, který z plného běhu zakončil. Domácí brankář vyrazil na roh. Ve 29. minutě mohlo být srovnáno. Za olomouckou obranou se zjevili dva hráči, Moulis ale naštěstí trefil jen připravené rukavice brankáře Mandouse. Osm minut před přestávkou měl další teplickou tutovku Mareš, Mandous jeho tvrdou střelu vyrazil. Ve 40. minutě vybojoval Yunis další rohový kop pro Sigmu, skončil nepovedenou střelou Housky. Takže první poločas skončil jednobrankovým vedením Hanáků.

Na začátku druhého poločasu byl v dobré střelecké pozici Poulolo, ale nevystřelil přesně. V 55. minutě šla Sigma do nadějného brejku, ovšem byl z toho jen kop z rohu. Po něm hlavičkoval Yunis vedle. A po minutě zahrávaly roh Teplice. Z toho dali domácí branku, zkoumalo ji video a potvrdilo. Tedy bylo srovnáno na 1:1. V 62. minutě zkusil vystřelit zdálky Falta, ale jen tam, kde stál připravený brankář. Vzápětí se po centru zprava natahoval ve skluzu Yunis, ale na míč nedosáhl. V 70. minutě vyšla akce domácím, naštěstí pro hosty střílel Mareš vedle. Devět minut před koncem olomoucká defenziva chybovala a měla štěstí, když bombu Vukadinoviče zastavilo břevno. Tři minuty před koncem měly Teplice další šanci, naštěstí pro Sigmu Řezníček minul pravou tyčku.

„Začátek utkání byl z naší strany velmi dobrý, dali jsme gól. Na Teplice jsme se nachystali s tím, že chceme jít do presinku a donutit je k chybám. Gól jsme dali po jejich velké chybě, pak jsme měli dvě obrovské šance. V ten moment, kdy bychom dali na 2:0, zápas by určitě vypadal jinak. První poločas jsme, dá se říct, odehráli bez velkých problémů. Ale co tomu chybělo, byla druhá branka, kdy jsme zápas mohli posunout jiným směrem. Začátek druhého poločasu byl vyrovnaný. Poté nám dal soupeř po standardní situaci a odraženém míči gól. Odvážíme si dnes bod, který bude cenný, pokud teď doma proti Budějovicím uspějeme,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

"Zaspali jsme začátek, minimálně prvních dvacet minut jsme byli horší. Zacloumal s námi ten laciný inkasovaný gól, Němeček udělal chybu, ale věřím, že se z ní poučí. Yunise se lekl, příště už si to bude hlídat. Pak nás ale udržel ve hře při dvou šancích soupeře, tam to chytnul parádně. Od dvacáté minuty a hlavně ve druhé půli už jsme hráli mnohem lépe, vyrovnali jsme a na konci jsme měli dvě šance na to jít do vedení. Bohužel jsme je nedali, ale myslím si, že remíza je celkově spravedlivá,“ řekl trenér Teplic Radim Kučera.

FK Teplice – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:1)

Branky: 57. Mareš - 3. Yunis. Rozhodčí: Zelinka – Horák, Hrabovský. Hráno bez diváků.

Teplice: Němeček – Vondrášek, Kučera, Shejbal (46. Hošek), Černý – Fortelný, Jukl, Radosta (67. Vukadinovič), Trubač (67. Řezníček)– Moulis (87. Kodad), Mareš (90. Ljevakovič). Trenér Radim Kučera.

SK Sigma: Mandous – Sladký, Hubník, Poulolo, Hála – Zahradníček (65. González), Breite, Greššák, Houska (65. Daněk), Falta (90. Látal) – Yunis (76. Nešpor). Trenér Radoslav Látal.

Další články