Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Po 58 kolech play-off Nový hrací model Chance Ligy

Nový hrací model Chance Ligy

03. 06. 2019 - 23:43

Výkonný výbor Českého hokeje schválil nový herní model Chance Ligy. Základní část se bude hrát na 58 zápasů a skončí 7. března. Poté bude následovat předkolo play off a samotné vyřazovací boje.

O novém systému rozhodovaly samy kluby, které hlasovaly pro tři možné varianty. Ve hře bylo rozdělení do dvou skupin či nejjednodušší varianta, že by se hrálo čtyřkolově každý s každým. Šestnáctce účastníků Chance ligy se však nejvíc líbila ta poslední.
Soutěž bude ještě nesestupová.

Základní část
V první části soutěže se týmy utkají dvoukolově, po 30. kole pak spolu budou hrát mužstva na prvním až osmém místě čtyřkolově o co nejlepší pozici do play off a mužstva na deváté až šestnácté příčce rovněž čtyřkolově o dvě místa do předkola play off.

Play off
Sedmý s desátým a osmý s devátým si to rozdají na tři vítězná utkání. Čtvrtfinále, stejně jako semifinále a finále se pak bude hrát na čtyři vítězná utkání. Vítěz Chance ligy, který si vybojuje přímý postup do extraligy, bude znám nejpozději 29. dubna 2020.

Účastníci Chance ligy 2019/20
Piráti Chomutov, ČEZ Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, VHK ROBE Vsetín, HC ZUBR Přerov, AZ RESIDOMO Havířov, LHK Jestřábi Prostějov, HC Stadion Litoměřice, HC Frýdek-Místek, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Slavia Praha, HC RT TORAX Poruba 2011, HC Benátky nad Jizerou, HC Slovan Ústí nad Labem, SK Trhači Kadaň, HC Baník Sokolov.

Další články