Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Los EURA 2020 Češi se utkají s Anglií i Chorvatskem

Češi se utkají s Anglií i Chorvatskem

foto: fotbal.cz

01. 12. 2019 - 17:40

Česká reprezentace zná soupeře pro základní skupinu evropského šampionátu v roce 2020. Ve skupině D se utkají s Anglií, Chorvatskem a poslední soupeř bude vítěz play-off Ligy národů C.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého odehrají dva zápasy v Glasgow a jeden v Londýně. Český tým se utkal s Anglií v rámci kvalifikační skupiny, když nejprve ve Wembley podlehl 0:5, následně v domácím utkání v Edenu vyhrál 2:1 po trefách Jakuba Brabce a Zdeňka Ondráška.

"Los se mi líbí. Hrát na ostrovech je vždy úžasné, hrát tam Euro je fantastické. Považuju za úžasné, že jsme v této skupině. Pokud budeme chtít uspět, je jedno, v jaké jsme skupině. Budeme tam muset odevzdat maximum a uspět proti favoritům," řekl v České televizi asistent trenéra Jiří Chytrý.

S Chorvatskem se česká reprezentace utká ve skupině evropského šampionátu podruhé v řadě. Před čtyřmi roky skončil zápas základní skupiny nerozhodně 2:2. Chorvati vedli 2:0 po gólech Perišiće s Rakitićem, ale v závěru srovnali Milan Škoda s Tomášem Necidem.

"Skupina je krásná. Anglie je nám asi souzená, máme na ni štěstí. Těším se na to, navíc budeme hrát na ostrovních stadionech. Bude to speciální pro mě i z toho důvodu, že mám nyní chorvatského trenéra," uvedl bezprostředně po losu obránce Ondřej Čelůstka.

Čtvrtý tým vzejde z play-off Ligy národů C, ve které se utkají Skotsko - Izrael a Norsko - Srbsko. Baráž se hraje na jeden zápas. Semifinále jsou na programu 26. března, finále 31. března.

"Zasmáli jsme se s trenérem Anglie, že se opět potkáme. Popřáli jsme si hodně štěstí. Už jsme se s nimi setkali, tak uvidíme, jak to dopadne tentokrát. Myslím, že i pro naše fanoušky je mnohem stravitelnější jet do Londýna a Glasgow, než třeba do Baku, kam jsme nikdo moc nechtěli. Naším cílem je určitě postup ze skupiny, i když si uvědomujeme, kdo proti nám stojí," uvedl trenér Jaroslav Šilhavý.

Los základních skupin mistrovství Evropy 2020:
Skupina A (Řím, Baku): Turecko, Itálie, Wales, Švýcarsko.
Skupina B (Petrohrad, Kodaň): Dánsko, Finsko, Belgie, Rusko.
Skupina C (Amsterodam, Bukurešť): Nizozemsko, Ukrajina, Rakousko, vítěz play off Ligy národů D (Gruzie, Severní Makedonie, Kosovo, Bělorusko), nebo A (Island, Bulharsko, Maďarsko, Rumunsko).
Skupina D (Londýn, Glasgow): Anglie, Chorvatsko, vítěz play off Ligy národů C (Skotsko, Norsko, Srbsko, Izrael), ČR.
Skupina E (Bilbao, Dublin): Španělsko, Švédsko, Polsko, vítěz play off Ligy národů B (Bosna a Hercegovina, Slovensko, Irsko, Severní Irsko).
Skupina F (Mnichov, Budapešť): vítěz play off Ligy národů A, nebo D, Portugalsko, Francie, Německo.

Los, na kterém se podílel i bývalý český reprezentant Karel Poborský, rozdělil 24 týmů do šesti čtyřčlenných skupin. Do vyřazovací části šampionátu postoupí první dva celky z každé skupiny a nejlepší čtyři mužstva z třetích míst. Mistrovství Evropy začne 12. června v Římě a vyvrcholí o měsíc později finálovým duelem v Londýně.

Turnaj se bude hrát poprvé ve 12 zemích na počest 60. výročí evropských šampionátů, každou skupinu budou hostit dvě města.

Program skupiny D
14. června: Anglie - Chorvatsko (15:00, Londýn)
15. června: vítěz play off Ligy národů C - ČR (15:00, Glasgow)
19. června: Anglie - vítěz play off Ligy národů C (21:00, Londýn), Chorvatsko - ČR (18:00, Glasgow)
23. června: ČR - Anglie (21:00, Londýn), Chorvatsko - vítěz play off Ligy národů C (21:00, Glasgow)

Další články