Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Liga zase začne Restart profesionálních soutěží schválen

Restart profesionálních soutěží schválen

foto: Petr Pelíšek

12. 05. 2020 - 17:58

Ligové grémium LFA na dnešním zasedání odsouhlasilo dokončení obou nejvyšších českých soutěží po 30. červnu. Prvním mistrovským utkáním po více než dvouměsíční pauze vynucené mimořádnými opatření kvůli pandemii koronaviru bude dohrávka 23. kola FORTUNA:LIGY mezi Teplicemi a Libercem.

Na dnešním zasedání Ligového grémia v pražském O2 universum hlasovali o pokračování aktuálního soutěžního ročníku i po klíčovém datu 30.6.2020 delegáti komor obou soutěží zvlášť.

Ze šestnácti zástupců klubů nejvyšší soutěže se pro restart sezóny a jeho dokončení v červenci vyslovilo třináct klubů, proti návrhu nebyl nikdo. Zástupci tří klubů (Karviná, Opava a Zlín) se zdrželi hlasování.

Naproti tomu hlasování klubů druhé nejvyšší soutěže bylo jednoznačné a s prodloužením sezóny po měsíci červnu souhlasilo patnáct klubů, jediný klub Baník Sokolov se vyjádřil proti.

Podobné tempo nabere i druhá nejvyšší soutěž, kterou čeká ještě třináct ligových kol. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA se rozjede v týdnu po 25. květnu a vyvrcholí barážovými boji o postup v průběhu července.

Přesné termíny všech utkání obou nejvyšších soutěží do konce základní části včetně informací o rozložení televizních přenosů zveřejní Ligová fotbalová asociace v následujících dnech.

Další články